62 yıl önce kaçarak evlenen Ayşe-Mehmet Yeni çifti, çocukları, torunları ve davetlilerin huzurunda kıyılan nikahla gelin-damat olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. Çiftin nikahını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı kıydı, eşi Dr. Fatma Yazıcı nikah şahitliğini yaptı.

Trabzon Çaykara’da 65 yıl önce başlayan bir aşk hikayesinin kahramanları, kaçarak evlenmenin ve zorlu hayat mücadelesinin arasında fırsatını bulamadıkları düğünlerini Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde yaptı. 62 yıl önce daha 16 yaşındayken kaçıp Mehmet Yeni ile evlenen Ayşe Yeni, 4 çocuk, 13 torun büyütse de duvağını takıp beyaz gelinliğini giyememek içinde ukde kaldı. 78 Ayşe Yeni’nin gelinlik giyme hayalini öğrenen Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, ona ve ailesine unutamayacakları bir gün yaşattı. Telli duvaklı gelinliği ile ilk kez nikah masasına oturan 78 yaşındaki Ayşe Yeni, yılların hayalini Tuzla Belediyesi’nin organizasyonuyla bir güne sığdırdı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kıydığı nikahta 82 yaşındaki eşi Mehmet Yeni’nin ayağına basan, gelin çiçeğini gençlere fırlatan Ayşe Yeni, mutluluğunu horon teperek yaşadı.

İçmeler Kaplıcaları’nda 1 Haftalık Balayı Hediyesi
Oğlu ve torununun mihmandarlığında gelin arabasından inerek nikaha gelen Yeni çifti, nikahın ardından birlikte pasta kesti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, çifte birer çeyrek altın ile İçmeler Kaplıcaları’nda 1 haftalık balayı hediye etti. Yeni çifti, Yaşlılar Merkezi’ndeki düğünden ayrılırken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte aracın önünü kesti. 

Başkan Yazıcı, Ayşe-Mehmet Yeni Çiftini Tebrik Etti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, nikahta yaptığı konuşmada Ayşe-Mehmet Yeni çiftini tebrik etti. Başkan Yazıcı, “Medeniyetimizin batı ülkelerinden üstünlüğü, aile kavramına verdiği değerden kaynaklanmaktadır. İkinci baharını yaşayan büyüklerimizin nikahını kıymaktan mutluluk duyduk. Anlamlı ve örnek olacak bu birlikteliğin gençlerimize ve gelecek nesillerimize örnek olmasını diliyorum. Bu güzel tabloyu yaşatan Ayşe-Mehmet Yeni çiftine ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.