Seçimlere 12 gün gibi kısa bir süre kaldı. Tuzla’da ‘olağan üstü’ bir seçim geçiriyoruz.
Çalışmalar en üst seviyede diyebiliriz.

Güzel Tuzlamızda!
Onunla oturma. Bununla konuşma. Ona gitme. Buna dokunma. Resim çektirme. Yemek yeme. Şunu yazma. Bunu paylaşma vs vs vs…

Yorulduk artık. Kimse kimseyle! Oturmaz kalkmaz ve tartışamaz oldu.

Dostlukları ve arkadaşlıkları bu söylemler içinde yok ediyoruz ve bitiriyoruz. Siyasi gerginliklerle ötekileşiyoruz. Şimdi ise kapılarını çalamadığınız “dostlarımızdan” oy istiyoruz.  Bu bizim suçumuz mu? Yoksa 10 senedir Tuzla’yı idare edenlerin mi?

STK’ların ve siyasi partilerin organizasyonlarına katılarak etrafta olan biteni analiz ediyorum. Hiçbir dönemde iktidar partisinin Tuzla’da seçmene akabilmek için, bu dönemdeki kadar zorlanmamıştı.

Saadet Partisi cenahında neler oluyor?

Saadet Partisi Tuzla Belediye Başkan Adayı Resul Kılıç, çalışmalarını aralıksız gece gündüz demeden sürdürüyor. Güneşi görmesinler her an sahadalar. Meclis Üyesi arkadaşlarıyla birlikte Milli Görüş tabanına ulaşmak için büyük çabalar sarf ediyor. Oluşturdukları meclis üyesi listelerindeki uyumla şahsına olan ilgi ve alaka her geçen gün artıyor. Bu seçiminde büyük kazanımı elde edecek güce sahip olduklarını biliyorlar. Saadet Partisi’nin genç ve dinamik kadrosu Tuzla’da 31 Mart’ta büyük kazanımlar elde etmesi hiç te sürpriz olmayacaktır.

Büyük Birlik Partisi cenahında neler oluyor?

BBP Tuzla’da ilk kez bir kadın belediye başkan adayı gösterdi. Başkan Adayı Sedef Arzu Ur Şahin’in çalışma azmini canı gönülden alkışlıyorum. Kısıtlı bütçelerine rağmen pankartlarının kesilmesine üzülse de, gönüllere taht kurmak istiyor. Seçim çalışmalarında en çok yatırımını kadınlara yönelik yaptığını görebiliyoruz.  Sedef Arzu Ur Şahin’in Tuzlalı bayanların ilgisini şimdiden çekmiş durumda.

Millet İttifak’ı cenahında neler oluyor?

Millet İttifak’ı CHP ve İYİ Parti Tuzla’nın Belediye Başkan Adayı Sayın Salim Gürsoy’a teveccüh her geçen gün artarak devam ediyor. Çalışmalar esnasında şahsına olan ilgi ve alakadan çok memnun. İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla. Oluşturduğu ekiple mahalleleri didik didik ediyor.  En ücra köşesinde oturan vatandaşlara kadar ulaştıklarını söyleyebiliriz. Daha doğrusu E-5 altı diye nitelendirdiğimiz bölgelerde etkili çalışmalarla göze batanlardan.

Şifa ve Mimarsinan Mahallesi:

İYİ Parti Tuzla eski ilçe başkanı ve kontenjan adayı Recep Karaot. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte oturduğu Şifa ve Mimarsinan Mahallesini adeta ablukaya aldı diye biliriz. Yaptığı toplantılar ve ev sohbetleri ile önceki gün yapılan miting alanındaki kalabalığa yansıdığını görebiliyoruz. Bu iki mahalleden farklı sonuçlar çıkarsa kimse şaşırmasın.

Yayla Mahallesi:

Yine eskilerden CHP Tuzla’nın emektar ve kibar siyasetçisi Sayın Bayram Akpınar ve meclis üyesi adayı arkadaşı Olgun Çelik. Mahallenin eskilerinden ve Yayla mahallesini bir şemsiye gibi ablukaya almış durumdalar. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmadıkları kesin. Müthiş çalışıyorlar. Yayla mahallesinde iktidar sınıfta kalabilir.

Aydınlı Mahallesi ve Konaşlı Mevki

Aydınlı Mahallesi ve Konaşlı mevki çok farklı bir yapıya sahip. CHP Tuzla’nın eski ilçe başkanlarından ve eski meclis üyelerinden birçoğu bu mahallelerde oturuyor ve mahallenin sorunlarına hâkimler. Yaptıkları çalışmaların ve başkan adayları Salim Gürsoy isminin tartışmasız olması ellerini güçlendiriyor. Aydınlı ve Konaşlı sorunları iktidar partisini sandıklarda fazlaca zorlayacağa benziyor. AK Parti’deki liste krizinin en çok hissedileceği mahalleler arasında diyebiliriz.

Aydıntepe Mahallesi:

İktidar Partisinin kalesi olarak nitelendiriliyor. Mahallede ikamet eden vatandaşların CHP-İYİ Parti Belediye Başkan adayı Salim Gürsoy ismini tamamen benimsemiş durumda. Aydıntepe Mahallesinde yapılan 5 bin konutluk Evora sitesinin yapısını herkes bilmekte. İktidar Partisinin bu mahallede meclis üyesi adayı olmaması handikap olarak görülüyor. Aydıntepe seçmeni her şeyin her an değiştirebilecek durumda. Bu sefer sandıklarda farklı sonuçlar çıkması an meselesi.

İçmeler Mahallesi:

İçmeler Mahallesi Tuzla’nın en eski köklü mahallelerinden biri diyebiliriz. CHP’li birçok etkili ismin bu mahallede oturması ve başkan adayları Salim Gürsoy ismi vatandaşın bakış açısını değiştirdi diyebiliriz.  Eski İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan, eski meclis üyelerinden Cengiz Sunar, Mustafa Sevim olmak üzere listede yeni meclis üyesi adayı Kenan Albayrak, kadın kolları ile birlikte müthiş çalışmalar yapıyor diyebiliriz.

Orhanlı ve Akfırat Mahallesi:

Orhanlı ve Akfırat Mahallesi iktidar partisinin etkili mahallelerinden. Eski ANAP ve CHP Tuzla’nın eski belediye başkan adayı Cemil Ekşi, tutukta olsa sahada. Daha çok sosyal medyayı tercih eden Ekşi’nin, performansını sona sakladığı düşünülüyor.  

Cumhur İttifak’ın da neler oluyor? Bir bakalım…

AK Parti Tuzla ve MHP Camiası Cumhur İttifak’ında 24 saatte neler yaşandığını, siyasette 24 saatin ne kadar önemli olduğunu hatta ve hatta bu zamanın dakikalara kadar indiğini yaşayarak gördük.

Yılların vermiş olduğu yorgunluk ve oldu bitti ile hazırlanan liste kıyameti de peşinden getirdi. Sağ seçmenin her şeyin farkında olmasına rağmen sesli ve sessiz feryatlarını gün geçtikçe daha fazla duyuyoruz.
Seçime hazırlıksız yakalanan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, başlarda işin ciddiyetini anlamasa da, bu sürecin hiçte hafife alınacak bir tarafı olmadığını anladı.

AK Parti Tuzla’da Teşkilatın tüm sorumluluğunu üstlenen, bir yandan Cumhur İttifak’ı listelerindeki krizi aşmaya çalışan Suat Durak’ın, belediye başkanını ve adayının yorgunluğunu kapatmak için büyük bir efor sarf ettiğini görebiliyoruz. Listelere olan tepkileri minimize indirmenin ve MHP camiasının gönlünü almaya çalışıyor olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Tuzla’daki iktidarın karşılığı olmayan sorunlar yumağı, birikmiş problemleri,  10 senedir yapılamayan vaatler ve tutulamayan sözler muhatap olarak MHP ve Cumhur İttifak’ı adaylarının önündedir.  

Tuzla’da Cumhur İttifak’ı listelerindeki krizin nelere maal olacağını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Kurunun yanında yaşında yandığı şekliyle hazırlanan meclis üyesi listeleri, seçimden sonrada çok tartışılacağa benziyor. 

AK Parti Tuzla Cumhur İttifak’ı Belediye Başkan Adayı Sayın Şadi Yazıcı, meclis üyesi adaylarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelerdeki toplantılara ve organizasyonlara katılım sağlayan başkan Yazıcı’nın performansı yüksek görünse de, küskünlerin toplantılara ve organizasyonlara katılım sağlamaması sıkıntının büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

E-5 altı diye nitelendirdiğimiz İstasyon, Evliya Çelebi, Cami ve Postane mahallelerinde büyük problemler var ve bir türlü aşılamıyor. Meclis üyesi adaylarının halkın arasına karışamaması dengeleri alt üst ediyor. Yapısal olarak değişim olması, Serhan Kural, İbrahim Nazmi İş olmak üzere birçok meclis üyelerine olan tepkiler neticesinde kentsel dönüşüm sitelerindeki problemlerin aşılamaması başlıca sebepleri.

Aydıntepe Mahallesi:
Tuzla’nın en eski mahallesi. Sağ kesim diye nitelendirdiğimiz muhafazakâr bir yapıya sahip. Aydıntepe Mahallesi AK Parti’nin kalesi olduğunu herkes bilmekte. Ancak bu mahalleyi temsilen listede meclis üyesi adayı olmaması tam anlamıyla büyük handikap. Ancak son 5 yılda büyük değişim oldu diyebiliriz. Evora sitesinin gelmesiyle bu yapı tam anlamıyla değişti. Saadet Partisi Tuzla Belediye Başkan Adayı Resul Kılıç’ın da, meclis üyesi listelerinde ağırlık verdiği en güçlü olduğu yer.  Farklı çalışmaların ve neticeleriyle karşılaşacağımız bir mahalle olacağını şimdiden söyleyebilirim.

Aydınlı Mahallesi ve Konaşlı Mevki

Kontenjan adayları Cihan Sevilmiş ve Türel Ağyol’un renkli siyasi geçmişleri tabanda ciddi sıkıntılar yaratmıştı. İktidar partisinin meclis üyesi listelerine en büyük tepkinin geldiği büyük mahallelerinden birisi.
Yapısal olarak ülke “mozaiğini” temsil eden, seçmeninin Alevi ve Kürt kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu, her seçim sürecinde iktidar ve muhalefet partilerinin kıran kırana yarıştığını büyük bir mahallemiz de diyebilirim.
Ciddi bir çalışma ile seçimi kazanabilmek adına sorumluluk alacak kadrolara çook iş düşüyor. Cumhur İttifak’ı bu mahallede gerçek anlamda işi ciddiye alması gerekiyor. Yoksa İttifak’ın bu yarışta çok terleyeceğini söylemek müneccim olmayı gerektirmez sanırım.

Şifa ve Mimarsinan Mahallesi:

Şifa ve Mimarsinan Mahallesi, Doğu ve Güneydoğu seçmeninin yoğunlukta olduğu bir mahalle.
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Serhan Kural’ın istifasının alınmasından sonra son dakika kontenjan listesinde yer alan Avukat Güven Yiğit’in Ağrı’lı ve seçmen profiline uyması bir nebze de olsa tepkileri azalttı diyebiliriz. Eski CHP Tuzla meclis üyesi Aziz Ağyol’un oğlu Türel Ağyol’un AK Parti kontenjan listesinde yer aldıktan sonra siyasi çalışmalarda fazla etkili olamaması sıkıntıları da peşinden getirdi.

Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk’un, 3 dönemdir Tuzla’da belediye başkan yardımcılığı görevinden sonra, listelerden çıkartılması sevenleri tarafından büyük tepkilere neden olmuştu. Çabuk’un listelere son dakika olarak 17’inci sıradan tırnak takması, birçok kesimi sevindirdiği gibi beraber yol yürüdüğü Belediye Başkan Adayı Sayın Şadi Yazıcı, Başkan Yardımcısı Serhan Kural ve eski arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Bu şevkle işine sarılan Çabuk, mahallede sıkmadık el bırakmıyor. AK Parti davasına sahip çıkmanın, çalışmayla, çabayla mücadeleyle olabileceğini kanıtlamaya çalışıyor.

Peki, gelelim Cumhur İttifak’ı Tuzla MHP’ye.

MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, ilçe yönetim kurul üyeleriyle birlikte sahada çalışmalarını hızlandırdı.
Cumhur İttifak’ı listesinde yer alan meclis üyesi adayları Volkan Beşiroğlu, Ferhat Altunkaynak, Alparslan Altıparmak ve Ayhan Aydın’ın tam saha pres yaparak çalışmalarını hızlandırması, işi sıkı tuttuklarının işaretidir.
AK Parti ilçe teşkilatının bu süreçte karşılaştığı zorluklar Milliyetçi Hareket Partisi Tuzla ilçe Teşkilatında olmadı diyebiliriz.
Çünkü eski ilçe başkanı Volkan Beşiroğlu’nun şimdiki ilçe başkanı Erdem Doğruer’e bırakmış olduğu kadrolar deneyim ve kapasite yönünden yüksek ve tecrübeliydi.

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte sahada farklı çalışmalar yaptığını gözlemlediğimiz ittifak meclis sıralamasındaki yerlerine aldırış etmeden davasına sahip çıkmaları herkesim tarafından takdirle karşılanıyor.
MHP’nin Asena’larına gelirsek, AK Partili seçmenin ulaşamadığı kadınlar arasındaki irtibattı zor da olsa sağlamaya çalışıyorlar. Yaptıkları çalışmanın başarıya ulaşıp ulaşmadığını 1 Nisan’da göreceğiz.   

Şimdilik siyasi çalışmalar bu yönde ilerlerken, bir sonraki sayımızda farklı konulara değineceğiz. Saygılarımla

Peki, şimdi ne diyoruz:
Kalın Sağlıcakla