Tuzla’da ikamet eden vatandaşların toplu taşıma ulaşımı konusundaki taleplerini yerinde inceleyen ve mahallelerdeki sorunları çözmek için kolları sıvayan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, E-5 üzeri diye nitelendirilen mahallelerdeki ulaşım sorununa bizzat el atarak çözüm odaklı çalışmalarını nihayet sonlandırdı.

İETT Ulaşım Planlama Daire Başkanlığıyla birlikte yapılan istişareler sonrasında, Akfırat, Tepeören Orhanlı ve Aydınlı Mahallesinde oturan vatandaşların E-5 altı ve çevre ilçelere yönelik ulaşımdaki sorunlar minimize edilerek rahat bir nefes alınması sağlandı.

Tuzla Devlet Hastanesine ulaşımı kolaylaştırdık
Akfırat, Tepeören, Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı Mahallelerinde oturan vatandaşların Tuzla Devlet Hastanesine ve çevre ilçelere ulaşım konusundaki sıkıntılarını biliyorduk diyen AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, İlçe başkanlık binasında yaptığı açıklamada ulaşım sorunlarına değinerek “24 Haziran seçimleri sonrasında vatandaşlardan gelen yoğun taleplerini dinledik. Bu çalışmalar sonrasında mahallelerimizde ikamet eden vatandaşların Tuzla Devlet Hastanesi olmak üzere Tuzla merkeze ulaşması konusundaki sıkıntılar ve zorlukların giderilmesi ve gelen taleplerin yoğunluğunu gidermek amacıyla başlattığımız çalışmaları nihayet sonuçlandırdık. Yeni otobüs seferleri ve ek seferlerin konulması hem vatandaşımızı hem de E-5 Üzerinde ve altında oturan vatandaşlarımızın ulaşım ağını genişleterek Tepeören- Akfırat ve Tuzla Devlet Hastanesi güzergâhlarına yeni ek seferler ve otobüsler eklettirdik.

Seferler sıklaştırıldı, ek otobüsler konuldu
İBB başkanlığı olmak üzere İETT Genel Müdürlğümüz ve Ulaşım koordinasyon daire başkanlığımızla sürekli istişareler yaparak bu sorunların halledilmesi konusunda çabalar sarf ederek vatandaşın mağduriyetini gidermek için çalışmalarımızı yaptık. Tuzla’mızda totelde kapalı durakların çoğaltılmasında ve ek seferlerin koyulmasında konusunda yardımcı oldular. Seferlerimiz başladı. Halkımızın E-5 üzerindeki ulaşım sorunu algısını kaldırmak için Tuzla Devlet Hastanesi ve Tuzla merkeze inen 17 sefer ve Tepeören Mahallemizden gelen hattın o alandan geçmesiyle hem Tuzla Devlet hastanesi önünden hasta ve yakınlarına vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ettik.
İETT özellikle işe gidiş geliş saatlerindeki yoğunlukları azaltmak için yeni hatların yanında mevcut hatlarda iyileştirmeler yaptı. Bazı hatlarda seferler sıklaştırılırken bazılarına da ek otobüs seferleri konuldu.

İşte o güzergâhlar…