HABER/Yalçın Yıdırım/www.tuzlaistanbul.com
Bilindiği gibi AK Parti ve MHP Genel Merkezleri tarafından yapılan istişareler sonrasında, Cumhur İttifak’ı kapsamında İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını destekleme kararı alınmıştı. Son olarak belediye meclis üyesi listelerini birlikte hazırlama kararının verilmesinin ardından şimdi gözler, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığına ve MHP Tuzla İlçe başkanlığına çevrildi. 

AK Parti Tuzla…
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, “Tuzla belediyesi meclis üyesi listeleri belirlenirken sık eleyip sık dokuyacaklarını ve İttifak kapsamında MHP ile birlikte istişareler sonrasında, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra belirlenen listeler ilçe seçim kuruluna teslim edilecek” dedi.
Cumhur İttifak’ı adayı olarak Tuzla’da ismi açıklanan, AK Partili Tuzla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Şadi Yazıcı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine giderken, Tuzla Belediyesinde belediye başkanını temsil edecek meclis üyesi listelerini MHP Teşkilatı ile birlikte belirleyecek… 
MHP Tuzla... 
AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifak’ı kapsamında bir araya gelmesi ve Tuzla ilçesinde AK Partili Tuzla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şadi Yazıcı’nın ismi açıklanmasının ardından, MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Volkan Beşiroğlu’nun adaylığı geri çekilmişti. 
MHP Tuzla Belediye Başkan aday adayı olan Volkan Beşiroğlu, bu süreçte Tuzla’yı karış karış dolaşmış ve adeta siyaseti üst seviyelere yükseltmişti. Aday adaylık sürecinde ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek makamını Erdem Doğruer’e teslim eden Beşiroğlu’nun, meclis üyeliği listelerinde yer alıp almayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Gözler AK Parti ve MHP ilçe başkanlıklarında
Tuzla’da Cumhur İttifak’ı adayı AK Partili Tuzla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak ve MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, meclis üyesi listelerinin belirlenmesi için bugün bir araya geleceği gelen bilgiler arasında.