CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından, şimdi gözler il başkanı olacak isimlerde. Kulislerde dolaşan isimler arasında Cemil Ekşi’de var.
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın aday olmayacağı konusunda açıklama yapmasının ardından, 26/27 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak olan il başkanlığı seçimi için Tuzla’dan bir isimde var. CHP Orhanlı eski belediye başkanı ve CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi, isimleri şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı.
Eski milletvekilleri Çetin Soysal ve Süleyman Çelebi de adaylığa yeşil ışık yakan isimler arasında. Kulislerde ayrıca Kadir Gökmen Öğüt, Yüksel Mansur Kılıç, Cemil Ekşi, Cemal Canpolat’ın isimleri de dilden dile dolaşıyor.
İlk Açıklayan İsim Sönmez Oldu…
CHP İstanbul İl Başkan Vekili Kenan Sönmez, “Bundan sonraki siyasi hayatımda milletvekilliği ve belediye başkanlıkları gibi görevlere talip olmayacağım. Partimizin İstanbul’da yeniden örgütlenmesi ve geniş halk tabanına ulaşması için il başkanlığına aday oldum. Hedef kitle dediğimiz dar gelirli vatandaşlarımızla tam anlamıyla kucaklaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

