Tuzla Belediye Meclisi Masıy ayı 1. oturumunda gündem dışı konuşan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Akın Gürkan, hükümetin yönetim politikalarını eleştiren bir açıklama yaptı.
Gürkan, İsrail’de yaşanan olaylara Türkiye hükümetinin verdiği tepkiden memnun olduğunu belirtirken, Doğu Türkistan’da yaşananlar için herhangi bir adımın atılmamasını da sert bir dille eleştirdi. Akın Gürkan, şunları söyledi:

“KANIMIZA DOKUNUYOR”

“Pandemi gölgesinde geçirilen Ramazan Bayramı’nda İsrail’in Kudüs ve Gazze’de yapmış olduğu saldırıları şiddetle kınayan Akın Gürkan, “Hükümetimizin asker göndermeyi düşünecek kadar sert tepki vermiş olmasından dolayı mutluluk duymaktayız. Lakin aynı tepkinin Uygur Türkleri için Çin’e de verilmesini dilerdik. Büyük bir Türk soykırımı yaşanmaktadır. Hükümetimiz herhangi bir tepki vermediği gibi verenleri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Çin ile ilişkilerimiz zarar görüyor’ diyerek eleştirmektedir. Genel Başkanımız Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, 1990 yılındaki Baran katliamını andıkları için Twitter’da Çin Büyükelçiliği tarafından tehdit edilmektedir. Cumhurbaşkanımız Çinli bakanı eller havada çak yaparak karşılamaktadır. Bu durum bizim kanımıza dokunmaktadır.”

“KABAHATİ BAŞKA YERDE ARAMAYIN”

Hükümetin uyguladığı ekonomi ve tarım politikalarının yanlış olduğunu ve bunun sorumlusunun başkan yerde aranmaması gerektiğini vurgulayan Akın Gürkan, Türkiye’nin çölleşme krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Gürkan, “Dünyanın en kıymetli topraklarında insanlar ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar ediyorsa, kabahati hiçbir yerde aramayacaksınız. Kabahati dış güçlerde değil, ülkeyi yönetemeyen yöneticilerde arayacaksınız. Merkez Bankası rezervlerini Cumhuriyet tarihinde ilk kez eksilere düşürenlede arayacaksınız. Çiftçilik, tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Yanlış sulama uygulamaları neticesinde yer altı su kaynakları boşalmış, tarih boyunca oluşan obruklar son üç beş yılda iki katına çıkmıştır. Çok yakın gelecekte çölleşme ve kuraklaşma ile karşı karşıya kalacağımız bir gerçektir.” 

Kaynak / İstanbul Gündemi