Tuzlaspor Başkanı Sayın Murat Erdoğan, geçtiğimiz ay yerel gazeteciler ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelmiş ve çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.
*
Her ne kadar bu görüşmenin tam içeriğini siz okuyucularımızla paylaşmamış ve gündeme getirmemiş olsak ta, Sayın Murat Erdoğan, alınan sonuçların hoş olmadığını kendilerine de büyük rahatsızlık verdiğini dakikalarca ifade etmişti.
*
Yapılan bu görüşmenin ayrıntılarını neden gündeme getirmediniz? Diyebilirsiniz.  Haklı olabilirsiniz.
Ancak konu Tuzla ve Tuzlaspor olunca akan sular duruluyor...
*
Başkan ve yönetimi basın toplantısında Tuzlaspor’un son haftalarda aldığı kötü sonuçların kendilerini de rahatsız ettiğini, kamuoyu baskısının arttığını belirtmiş ve bu gidişata dur demenin yolunu bulmak istiyorlardı.
*
Tuzlaspor’un her daim yanında olan Tuzlanın fedakâr basın mensupları, yapılan bu toplantının faydalı olacağına inanarak, takıma Tuzlalı iş adamlarının takviye edilmesi hususunda birleşerek sonuca gidilmesi konusunda hem fikir olmuş, yeni yönetiminde yapılacak çalışmalarda bu hususa dikkat etmesi istenmişti.
*
Sayın Murat Erdoğan’ın o basın toplantıda yaptığı bazı açıklamalarda “Tuzla’daki iş adamlarından yeterli desteği alamadıklarını ve bu konuda birçok girişimin olduğunu ancak kapılarının çalınmadığından şikâyetçi olmuştu”. (ŞİKAYET 1)
*
Takımı satın alırken, eski yöneticiler ile birçok konuda anlaştığınızı ve bu konularda zaman içinde sizlere vaat edilen bazı yaptırımların yerine getirilmediğini ve getirmediğini beyan etmiştiniz. (ŞİKAYET 2)
*
Sayın Murat Erdoğan;
Bence halen yanlış yoldasınız.
Futbolculuk kariyerlerinize asla laf etmemekle, bir kulübü işletip işletmeme konusunda, bazı konularda uç noktada olduğunuzu tahmin ediyor ve hissediyorum. Hani derler ya “Para ile saadet olmaz” üzülerek söylüyorum tam da bu konumdasınız…
*
Bu takım önümüzdeki maçlarda da kötü sonuçlar almaya başlaması halinde ki (Bu topçular ile çok zor) Tuzlalıların ve Tuzlaspor taraftarlarının, Tuzlaspor’a gönül vermiş binlerce insanın baskısı, omuzlarınızda büyük yaralar açacağını düşünüyorum…
*
Tuzlaspor kulübünün yeni yönetimi olarak başına geçeli uzun bir zaman olmasına rağmen eksiklikler konusunda halen daha yetersiz görmekle birlikte bazı konularda eskilere dönmeniz bana bir hikâyeyi hatırlatıyor.
*
Hikâye aynen şöyledir:  
Geçmiş devirlerde yaşlı bir vezir azledilir.
Görevi devretmeden önce müstakbel vezire bir sanduka verip:
Bunun içinde üç mektup var. Başın sıkıştıkça mektupları sırayla oku” der.
*
Yeni vezir görevine başlar.
İlk zamanlarda her şey iyi gidiyordur. Fakat zamanla ülke içinde karışıklıklar çıkıp vezire karşı homurdanmalar yükselince sandukayı açar ve birinci mektubu okur.
*
Mektupta:
Senden önceki iktidarı suçla, enkaz devraldığını öne sür” yazmaktadır.
Vezir bu öğüdü uygular ve karışıklıklar diner…
Gel zaman git zaman, yeniden karışıklıklar çıkıp yine homurtular duyulunca vezir ikinci mektubu açar:
*
Mektupta:
Etrafındaki insanların iş bilmez ve hain olduğundan bahset. Senin hedeflerine ulaşmanda engel olmaya çalışmakla suçla” yazmaktadır.
Vezir bu öğüdü de uygular ve karışıklıklar bir süre daha diner…
*
Bir kaç ay sonra kapanmayan yaralar yine ortaya çıkar. Hiç çözülmemiş sorunların sonu yine isyan, yine öfkeli bir kalabalıklardır. Fakat vezir hiç telaş etmez. Sandukadaki üçüncü mektubu açar.

Mektupta:
Eğer ilk iki mektubu okuyup yine de sandukayı açmak zorunda kalmışsan, senin de 3 mektup yazma zamanın gelmiştir”...

Haydee Kolay Gelsin