Tuzla Belediyesi 2023 Ocak ayı ilk meclis toplantısı bugün Tuzla Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Geçtiğimiz 2022 yılı Aralık ayı içerisinde İYİ Parti Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, fotoğrafının altına yaptığı yorum ile ülke gündemini değiştiren AK Parti’li Meclis Üyesi Türel Ağyol’a öfke dinmiyor.

İYİ Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi ve İBB Başkan Vekili Akın Gürkan ve CHP Tuzla Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Kenan Albayrak, yapılan yorum ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

"Bir diyanet yetkilisi; “Hanımefendilerin, eğer yanlarında oğlu, kocası gibi bir mahremi yoksa İslami ölçülere göre 90 kilometre ve daha fazla bir sefer mesafesine yalnız gitmeleri caiz, uygun değil" dedi.  

"Zihniyete bakar mısınız? Tacizlere, tecavüzlere, soygunlara, cinayetlere susup 90 km yi konuşuyorlar. 90 km1400 sene önce kaç günde gidiliyordu? Bu gün bu sürede dünyayı dahi dolaşabiliyorsunuz. Ülkeyi ve milleti karanlığa boğmaya devam eden; Bu zihniyetin adı Taliban zihniyetidir..." diyen, İYİ Partili Akın Gürkan’ın belediye meclisinde sarf ettiği o ağır sözler:

Bir kadını, bir erkek ile yan yana görünce akıllarına ilk getirdikleri oradan çıkacak bir kaset zihniyeti de bu zihniyetin bir tezahürüdür. Ne yazık ki Tuzla Meclisimizde de bu zihniyet te kişilerin de olması Tuzlalıların hiç hak etmediği bir durumdur" 

"Tüm ülkenin gündemine oturan Tuzla Belediye Meclis Üyesi demekten dahi imtina ettiğimiz Türel Ağyol isimli şahsiyetin sosyal medya üzerinden paylaştığı ahlaksız, rezil paylaşımdan bahsediyorum. Siyaset yapmanın eskiden bir adabı vardı, siyasi terbiye, siyasi nezaket vardı. AK Parti iktidarında maalesef bunlar da rafa kaldırıldı. Muhalefet partilerinin, iktidar mensuplarının yalanlarına, hakaretlerine, iftiralarına maruz kalmadığı tek bir gün bile neredeyse yok…

Sözlerine devam eden Gürkan “Tuzla AK Parti Meclis Üyesi Türel Ağyol, kalplerindeki çirkinliği gözler önüne seren iğrenç paylaşımıyla ahlaksızlıkta, utanmazlıkta sınır tanımadıklarını bir kez daha ispatlamıştır. İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak Tuzla Belediye Başkanlığı önünde toplandık ve genel başkanlarımıza yönelik bu iğrenç paylaşıma tepkimizi gösterdik. Ayrıca hukuki süreci de başlattık, kendisinden davacı da olduk ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. AK Partili Belediye Meclis Üyesinin, "ahlak, edep, siyasi terbiye, siyasi nezaket ve saygı sınırlarını aşan o hadsiz yorumunu buradan da bir kez daha kınıyorum. Buradaki AK Partili Meclis Üyelerinden de bu konuda mutlaka bir özür ve kınama bekliyorum” diyerek sözlerini Yunus Emre’nin sözlerini haztırlatarak “Gezdim Halep ile Şam'ı, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep...” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili Kenan Albayrak,
söz alarak yaptığı konuşmada:

Sözlerime AKP meclis üyesi Türel Ağyol’un Ülke gündemine oturan o ahlaksız o saygısız iğrenç sosyal medya paylaşımıyla başlamak istiyorum. Bu paylaşımla kirli zihinlerle temiz siyaset olmayacağını tekrar tekrar bu millete hatırlattığınız için utanmalısınız. Bu paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Aslında daha kötüsü bu ahlaksız paylaşımlar sizin için ilk değil. Bu ahlaksız paylaşımlarınızın ve kirli siyasetinizin bir örneği yine bu mecliste AKP’li meclis üyesinin Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere sosyal medya üzerinden küfretmesiyle başlamıştır. Bizlerin sürekli ısrarları görüşmeleri ve tartışmaları neticesinde sadece hakaret eden şahsın özrüyle geçiştirildi. Tepkimizi göstermemize ve tartışmalar yaşanmasına rağmen ne bir kınama ne bir disiplin süreci nede görevden alma konusunda hiçbir adım atılmadığı için tabi ki bu ahlaksız paylaşımların ve hakaretlerin ardı arkası kesilmedi

Sözlerine devam eden Albayrak “Aynı şahıs tekrar bir paylaşım yaptı ve sizlerin bu millete karşı yüzünüz de kızarmadı utanmadınız da. Yine geçen ay ülke gündemine oturan ve ne bir baba olarak ne de bir insan olarak asla kabullenemeyeceğimiz olayı 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı bu iğrenç aşağılık olayı bu mecliste kınadık. Sorumluların kanun önünde biran önce cezalandırılmasını dile getirdik. Bu olayların her geçen gün artarak devam ettiğini ve bardağı taşırdığını ve toplumu derinden yaraladığını söyledik. Elbette ki siyaset yapıyoruz ve bu tür olayların azalmak yerine artmasında siyasi aktörlerinde eksikliğini vurgulamak onları göreve çağırmak hatta görevini yerine getirmeyenleri, görevini kötüye kullanan kamu görevlilerini istifaya çağırmak adalet önünde hesap vermelerini istemek kamu vicdanını sağlamak adına bizim görevimizdir. Ve biz bu yaşanan olayı kınarken bu mecliste tartışmalar yaşandı ardından,  Kadın ve Aile komisyonu başkanı olarak görev yapan Sn. Nurhan Erdem ise haddini aşıp utanmadan “CHP’li solcular ahlaksızdır” demeye gidecek kadar küçülmüştür. Kendisini ısrarla özür dilemeye davet ettik ama yine özür dilemediniz. Ama şunu bilesiniz kanun önünde bunun hesabını sonuna kadar soracağız. Ve gel gelelim yine sizin meclis üyeniz Türel Ağyol’ un yaptığı çirkin ahlaktan yoksun iğrenç sosyal medya paylaşımına… Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener’in bir araya geldiği toplantı fotoğrafının altına o çirkin ahlaksız ve hadsiz yorumu yazan Akp meclis üyesi Türel Ağyol’u şiddetle kınıyor bu terbiyesizliği asla kabul etmeyeceğimizi de bilmenizi istiyorum.”

Bu paylaşımı yapan meclis üyesi hem hukuk komisyonu başkanı hemde meclis 2. Başkan vekilliği görevini yapıyor. Bu utanç dolu paylaşımdan dolayı derhal görevinden alınmalıdır. Bu insanlar sadece Siyasi Genel Başkanlar değil torun sahibi olmuş aynı zamanda birer anne birer baba. Haddinizi bilin yeter artık. Bir kadın ve bir erkek bir yerde oturduğunda bir fotoğraf karesinde göründüğünde sadece cinsel çağrışımlar yapan bu zihniyetleri her kim olursa olsun kınıyoruz. Siyaseti kirletmeyi ve daha da iğrençleştirmenin bir anlamı yok. Bu paylaşımı yapan meclis üyesi ile bu mecliste olmak utanç verici bir durum. Bu tür paylaşımlarda gerek hukuki gerek siyasi mecralarda sonuna kadar mücadele edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu millet sizleri günü geldiğinde seçip nasıl getirdilerse götürmesini de bilir.” Şeklinde konuştu.

Yalçın Yıldırım / www.tuzlaistanbul.com