Haçlı Batı ülkelerinde Hıristiyanlık inancı yerlerde sürünürken; kiliseler, ayinlere katılımların olmaması sebebiyle satışa çıkarılırken, İslam ülkelerinde kilise açma yarışı gerçekten dikkat çekici?
Sadece bu gerçek bile misyonerlik faaliyetlerinin dini bir amaçtan ziyade siyasi bir amaç taşıdığını açıkça göstermektedir…
(Gazeteci Yazar Murat Çabas)

İstanbul Protestan Vakfı’nın Tuzla Cami Mahallesine sessiz sedasız Kilise açması ve www.tuzlaistanbul.com un özel haberi Tuzla Gündeminde bomba etkisi yarattı.

Tuzla’da, kamuoyunda oluşan ‘Cami Mahallesine Kilise mi olur’ polemiği her geçen gün büyümeye devam ediyor.
*
Kaçak olarak yapıldığı iddia edilip,' imar mevzuatına aykırı' diyerek yıkılan Kuran Kursları biliyoruz.  
*
Müslüman Mahallesinde adamlar salyangoz satmaya gelmişler. Kimsenin ağzınızı bıçak açmıyor. Gerçekten komedi gibi...
*
Kamuoyunda oluşan algı üzerine ulaşmaya çalıştığımız siyasetçiler neler söyledi?Tuzla’da Siyasi Parti temsilcileriyle yaptığımız görüşmeleri ve kafamıza takılan ve cevap beklediğimiz birkaç anekdotu sizinle paylaşmak istiyorum.
*
-Cami Mahallesi Şehitler Caddesi üzerine kondurulan Protestan Kilisesi, hangi şartlarla ve hangi argümanlarla bu alana açıldı?
-Bu alan ‘Dini Tesis’ alanı mıdır?
-Tuzla Belediye Meclisinde, “Cami, Mescit, İbadethane ve Kilise gibi vs. açabilmesi için böyle bir karar alınmış mıdır?
- Yasal bir işletme mi? Yoksa Gayri Yasal bir işletme midir.? vs. vs.vs.vs 
*
Saadet Partisi Tuzla İlçe Başkanı Resul Kılıç:

Saadet Partisi Tuzla İlçe Başkanı Resul Kılıç ile telefonda yaptığımız görüşme sonrasında www.tuzlaistanbul.com ‘a yaptığı değerlendirmede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıç, yaptığı değerlendirmede “Haberimiz olmadı. Bizde sizin yaptığınız haberden Cami Mahallesine Kilise açıldığını öğrendik. Sonuçta ibadethane. Her ne olursa olsun kimsenin dini inancına karışamayız ve yaşamakta serbesttir.”

Ancak; Cami Mahallesine Kilise açılmasını hoş karşılamıyoruz. O mahallede ve bölgede oturan ve yaşayan insanların istekleri ve talepleri doğrultusunda açılabilir. Arz talep meselesi. Bu arada da o alanın İmar Planlarına bakmamız gerekiyor. Eğer Dini tesis ve ibadet alanı şeklinde ibare var ise bu alanda müsait ise prosedürleri yerine getirdiklerinde belki bu gerçekleşebilir. Dediğim gibi Cami Mahallesi hatta 40 pafta diye nitelendirilen yerdeki İmar Planlarına bakmamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğumuz diğer siyasi parti temsilcileriyle önümüzdeki günlerde yoğun bir katılım ile daha detaylı açıklama yapacağız” dedi.

BBP Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin:
Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada ise, “Cami Mahallesine açılan Kiliseden haberdar değiliz. Sizlerin yaptığı haber ile öğrendik. Bu konuda diğer partiler ile istişare halindeyiz. Önümüzdeki hafta başı konu ile ilgili basın açıklaması yapacağız” dedi.

DP Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran:
Demokrat Parti Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, gazetemize yaptığı değerlendirmede, ‘Cami Mahallesine Kilise’ açılmış haberini sizin vasıtanızla öğrendik. Konuya tam vakıf değiliz. Ancak birkaç görüşme sonrasında yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte tapacağımız görüşmeler sonrasında nasıl bir yol izleyeceğimizi, yapacağımız toplantıyla kamuoyuna duyuracağız” dedi.

CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla:
CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, gazetemize yaptığı değerlendirmede “Cami Mahallesine Kilise açılmasını gazetenizin yaptığı haberle öğrendik. Bu ve buna benzer birçok haber ile ilgili büyük kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bir yanlışlığa düşmeme adına yapacağımız geniş katılımlı toplantı sonrası kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı susuyor…
“Cami Mahallesine Kilise” başlıklı haberimiz üzerine İktidar Partisi AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığına görüşme talebimizi ve konu ile ilgili açıklama da bulunmalarını talep etmiştik. İlçe Başkanın yoğun olduğu ve ret edildiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir.  

MHP Tuzla İlçe Başkanına ulaşılamıyor…
Milliyetçi Hareket Partisi Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer ile gündem ilgili konuşmak istişarelerde bulunmak ve sorular yöneltmek için telefonlarla ulaşmaya çalıştık. Defalarca aramamıza rağmen, edindiğimiz bilgilere göre işlerinin yoğunluğundan dolayı talebimiz reddedilmiş.

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı İhsan Önder Albayrak:
Cami Mahallesine Kilisenin açıldığını, sizlerin haberi ile öğrendik. Yapılan haberleri ve oluşan komuoyunu yakinen takip ediyoruz. Önümdeki hafta Salı günü konuya tam vakıf olup, gazetenize gerekli dökümanlarla birlikte açıklama yapacağız." dedi.