Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin yerli ve milli tohumlarla artırılması için uygulamaya konulan “Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” başlığı altında İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce projelendirilen “Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi” projesi çerçevesinde hazırlanan fideler vatandaşlara ve Tuzlalı çiftçilere dağıtıldı.

Yalçın Yıldırım / Haber Merkezi 

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleştirilen fide dağıtım törenine, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, İlçe Tarım Müdürü Metin Çat, Tuzla Halk Eğitim Müdürü Metin Çangır, Tuzla Tapu Müdürü Hakan Dinçer, Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tamer Çakıroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilciler ile birlikte çok sayıda çiftçi katıldı.

Balkon bahçeciği konusunda da vatandaşlara eğitim verilen törenin ardından, proje kapsamında 80 bin yerli ve milli fide çiftçilere dağıtıldı. Projenin maskotu 'Cano', gıda israfı konusunda farkındalık yaratmak için çocuklarla buluştu.